sábado, 10 de octubre de 2009

QUIN MODEL DE LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ VOLEM CONSTRUIR I QUIN PAPER PODEN JUGAR LES TIC EN AQUEST PROCÉS?


Podriem definir la societat de la informació com aquella, la qual la creació, distribució i manipulació de la informació formen part de les activitats culturals i economiques. La societat de la informació és vista com la successora de la societat industrial.
Com educacadors i educadores socials crec que el nostre objectiu és ajudar a aquestes societats a crear, distribuir i manipular aquesta informació de manera CRÍTICA.
Des de l'educació formal i no formal cal treballar uns valors essencials que cada persona ha d'assumir per poder-se desenvolupar en la societat actual.
També concidero molt important el fet de construir una societat de la informació a l'abast de tothom... crec que no és desenvolupament ni evolució una acció que fa augemntar les desigualtats. Per tant cal valorar el tema de la inclusió o excluisó digital com un factor important a l'hora d'intruduir les TIC a certs sectors de la població o aspectes/moments de la vida.
Clar està que les TIC poden jugar un paper molt important dins aquests procés de construcció i poden oferir una gran quantitat d'avantatges i recursoso facilitadors a tasques que fins ara havien estat només per uns privilegiats: la comunicació amb persones amb discapacitat sensorial, mobilitat en les persones amb discapacitat fisica, contacte entre les families immigrants i les que es queden al pais d'origen,...
Per tant una de les nostres tasques es intentar no fribolitzar aquests recursos i aprofitar-los al màxim amb una actitut consient i responsable de fins a quin punt és necessaria la intervenció de les TIC en aquella situació, persona o cas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario